Trysil Elektro AS

Slik sparer du penger med smarthus!

Smarthus er en investering som gjør hverdagen din enklere og mer komfortabel. Talestyrt belysning og automatisk regulering av strømforbruket er ikke bare kult å ha, men du kan også spare masse penger på strømregningen! 

Sparegris, penger

Smarthus er en god økonomisk investering

I Norge er vi vant til å måtte bruke en god del energi til oppvarming av bolig – og strømregningene blir tidvis veldig høye. Smarte løsninger gir deg muligheten til å justere og tilpasse bruken av energi for din bolig, på en smartere måte. Her er noen gode grunner til at smarthus er en god økonomisk investering, for både lommeboka og miljøet. Les også: En enklere hverdag med smarthus  

1. Skru av lyset

De aller fleste av oss liker å ha lyset på, når vi går rundt i boligen, forståelig nok - men det kan fort bli dyrt å ha full belysning i alle rom. Du trenger vel ikke å ha lys på badet når du ikke er der? Man kan fort miste oversikten over lyskildene sine, men med smart lysstyring kan du styre belysningen via en app på mobilen. Enklere og mer oversiktlig blir det ikke. 

2. Døgnsyklus

På mobilen din har du muligheten til å sette opp programmer for alle husets soner. Kanskje du ønsker å sette på kaffetrakteren og lyset på kjøkkenet rett før du står opp? Eller ønsker du dempet belysning hvis du våkner i løpet av natten? Alle familier har litt forskjellige behov, som kan skreddersys med smarthus. Her er det bare fantasien som setter grenser! 

3. Kun nødvendig oppvarming

Det er lite hensik tsmessig å bruke mye strøm på å holde det varmt i rom som ikke er i bruk. Senk temperaturen noen grader, så slipper du å betale dyre dommer for noe du ikke får nytte eller glede av. Les også: Smart varmestyring

Spar penger med smarthus

4. Justering etter strømprisene

Det er ingen tvil om at det er mye å spare på å justere strømbruken etter strømprisene. Nye strømmålere viser når på døgnet strømprisen er høy og når den er lav. Dette betyr at du kan justere strømforbruket ditt mer kostnadseffektivt. Smarthusprodukter hjelper deg med dette ved å ta i bruk automatiserte programmer. Du kan eksempelvis programmere smarthuset ditt til å kun lade el-bilen på den tiden av døgnet strømprisen er lavest!

5. Sparing med sensor

Du kan velge smarthus-løsninger som er helt automatiserte – ved å installere bevegelsessensorer i boligen din, kan belysningen slå seg på når det er folk i rommet. Dette kan også kobles til både varme, ventilasjon eller lysskjerming, slik at det kun er på når du trenger det. 

6. Klimatiltak med støtte

Det er ikke bare positivt for lommeboka, men også for miljøet! Visste du at du kan motta inntil 10.000 kr i støtte når du skaffer deg smarte styringssystemer for hjem eller fritidsbolig? Smart strømstyring lader elbil-batteriet, varmer opp varmtvannstanken og baderomsgulvet når strømmen er billig, og du får samtidig full komfort når du trenger det. Det er bra for lommeboka og miljøet! Les mer om dette på Enova.no  

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige smarthusløsninger for din bolig!